Pontosabban kiderült, hogy imád fogkefét rágni, ami azért nagyon jó hír, mert a kutya fogkrémet viszont utálja. Pár gondolat a kutya fogápolásról egy új felfedezés kapcsán.

Tegnap kicseréltem az elaggott fogkefémet és amint kijöttem a fürdőszobából, a kutyám egyértelmű pillantással jelezte, hogy szeretné megkapni . Először furcsállottam a dolgot, de végül odaadtam neki, mi baj lehet. Vidáman elszaladt vele, bevitte a kedvenc szőnyegére, a két mancsa közé fogta és módszeresen rágni kezdte a fejét. Egészen addig, amíg gyakorlatilag megsemmisült a fogkefe, csak a kutya szakállára tapadó sörtedarabok jelezték, hogy valaha létezett.

fog.jpg

Sose gondoltam volna, hogy egy kutya magától szívesen rágja a fogkefét, tekintve, hogy a fogmosást nem igazán szokták szeretni. Ezentúl rendszeresen adok neki fogkefét, persze vigyázni kell, mert hajlamos arra, hogy meg is egye a lerágott darabokat.

Egyébként nagyon szereti a fogápoló gumijátékát is, ami egy hasítékokkal ellátott henger és jó erős gumiból készült, viszont amikor bekentem a sok sok pénzért vásárolt kutyafogkrémmel, undorral elfordult tőle és csak miután lemostam és eltelt egy hét, akkor volt hajlandó megint hozzányulni. Szintén pórult jártam a marhabőrből készített, patikában vásárolt fogtisztító lapokkal: ezeket ugyan imádta a kutya, de a közepes testűeknek szánt darabok is nagyon nagyok és gyakorlatilag csak láncfűrésszel lehet elvágni őket. Ha viszont egy egészet megeszik a kutya, a következő 24 óra a hányás-hasmenés kombóval telik.

Rendszeresen kap fogtisztító rágcsálnivalókat is, egyébként szerint itt sem érdemes a márkás verziókat venni, mert alapvetően ugyanazokat a mechanikai tisztítótanyagokat és ízesítőket használják a gyártók. Elég, ha ellenőrzöd az összetételt, ha nincs benne mesterséges anyag és cukor, akkor nyugodtan megkaphatja a kuty.

Ti milyen fogápolási módszereket használtok?

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr235558376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2014.03.14. 11:11:52

Főzött sertés keresztcsont. 99 ft/kg. SPAR

Rastafan 2014.03.17. 13:19:59

@belekotty: már többször írtam erről, a kutyám nem ehet csontot, mert kikészül tőle a gyomra és összehányja a lakást. Ugyanez volt a helyzet az előző kutyámmal is. Nyilván peches gazda vagyok ilyen szempontból, de szerencsére van egy csomó alternatíva a csont helyettesítésére.
süti beállítások módosítása