A világ egyik legrangosabb kutyakiállítása rászánta magát: idén hibridek és keverékek is résztvehetnek a kiállításon, bár a best in show címért egyelőre nem versenyezhetnek.

A keverékek a klub vezetőinek bejelentése szerint idén az agility pályán mutathatják meg, mit tudnak. A Westminster Kennel Club 138 éves fennállása során először tett engedményt a keverékeknek. Az AP tudósítása szerint Sean McCarthy, a szervezet elnöke indoklásában hangsúlyozta: a show a kutyák ünneplése, függetlenül attól, hogy fajtatiszták-e vagy keverékek.

Az esemény fénypontja ettől függetlenül a február 11-én tartandó Best in Show választás. Idén több mint 2 800 fajtatiszta kutyát neveztek a versenyre 187 Amerikai Kennel Klub (AKC) által elismert fajtából. A labradorok és a golden retrieverek a versenyben is kedvencnek számítanak, csakúgy, mint az amerikai háztartásokban: 76  labi és 58 goldie mutatkozik be idén a show-n. A Westminster Kennel Club sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, hogy a kevésbé ismert fajták is képviseltetik magukat, például bemutatnak harminc tibeti masztiffot is.

Ráadásul idén három újabb fajtát ismert el a klub: a robusztus felépítésű nyúlvadász, és - ahogy baloldalt látható - igen cuki portugál podengo pequeno is indulhat a versenyen.

Szintén jóváhagyták kontinensen jó ideje ismert rat terriert. Mint  jobbra látható, a kutya nem hasonlít a patkányra, hanem vadászik rá, legalább is erre tenyészették.

A klub harmadikként regisztrálta New Hampshire állam jelképnek számító kutyáját, a Chinookot is. Az eredendően szánhúzásra tenyészett, izmos kutyák a fajta barátai szerint ideális társak a családban. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr225773164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása