A kutyás termékeket böngészve találtam egy látszólag jól használható szemkörnyék tisztító zselét, ami megakadályozza, hogy a könnytől és csipától elszíneződjön a szemkörnyék szőre. De biztos, hogy nem veszem meg.

Az egyik állatos online áruházban találtam meg ezt a zselét, a márkáját is elég nehéz volt kinyomozni, de kép alapján beazonosítottam. Az érdekelt, igaz-e a portál leírása, miszerint illatanyagot is tartalmaz ez a termék. Nem jutottam sokkal előbbre, mert a gyártó (Selbruha) oldalán nem találtam összetevőlistát, így nem tudtam ellenőrizni az adatokat. Arra már nem is térnék ki külön, hogy az "illat (Floral Fresh)" nem egy INCI szerinti összetevő elnevezés, a jóég tudja, mit értenek ez alatt. 

husky_1.jpg

Ez a puffogós poszt azért született, mert elegem van abból, hogy a kutyáknak szánt kozmetikai termékekbe is illatanyagot tesznek, ráadásul olyan termékbe, amit egy potenciálisan gyulladt, de mindenképpen érzékeny területen kell használni. A kutyáknál - az emberekhez hasonlóan - bármilyen életszakaszban kialakulhat allergia tiszítító- és ápolószerektől is, az illatanyagok pedig köztudottan irritatívnak számítanak, nem véletlen, hogy a hipoallergén termékekből kihagyják őket. Szóval szemtisztításra marad a babatörlőkendő vagy a babaolaj.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr997434610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.05.06. 22:41:32

A Selbruha semmit nem gyárt. Ők egy bolt, amit nagykerben, külföldön, stb. megvesznek azt adják el, viszonteladók. Léteznek saját márkás termékeik, de ezeket is gyártóktól szerzik be, csak saját néven adják el. Plusz felesleges ezzel a cikkel "beégetni" a Selbruhát, millió helyen lehet ilyen szemkörnyék tisztító zselét venni mindenféle név alatt. Egyébként pedig szemtisztításra a legjobb a bórvíz (gyógyszertár), vagy sima langyos vizes leöblítés. A babaolaj sokkal veszélyesebb, mint a zselé, plusz a baba törlőkendő és az olaj is illatosítva van, szóval - ha az illattal van baj - az sem megoldás.

Rastafan 2015.05.07. 09:10:37

@Guadalupei Szűz: Ha megnézed a cuccot a Petissimón, alatta találsz egy videót, ahol Selbruhás poszterek előtt beszél egy ember erről a termékről. Ha a Selbruha oldalán próbálsz infomálódni, ott sem találsz egy szót sem a gyártóról. Ez eleve aggályos, vagyis még jobban éghet a Selbruha, mintha csak simán nekik tulajdonítanám a termék gyártását. A babaolaj csak akkor okoz gondot, ha belekenem a kutya szemébe, de veszélyesnek nem mondanám. A törlőkendőkkel kapcsolatban írtam egy külön posztot, amiben - újfent - hangsúlyoztam, hogy csak illatmentes jöhet szóba.
süti beállítások módosítása