Egy újabb furcsa történet a futtatóról, főszereplők: Oz, egy beagle, és a gazdája, aki mindenképpen barátkozni akart, és külön kérésre sem ment arrébb a kutyájával. 

Oz nagyon szeret padokra ugrálni, ez az egyik kedvenc futtatói sportja. A pulik egyébként is imádnak magaslatokon ülni és onnan szemmel tartani a környéket. Egy ilyen játék közben érkezett a futira egy beagle és gazdája. Mivel Oz a padon ugráláskor nagyon felpörög, ilyenkor általában leültetjük és megvárjuk, amíg a másik kutya kicsit arrébb sétál és csak utána engedjük leugrani és tovább szaladgálni.

Most is ezt történt volna, ha a gazda és beagle-je nem táboroztak volna le a pad mellett. Miután úgy tűnt, nem akarnak továbbmenni, udvarias kérés hangzott el a gazda felé, hogy picit vinné már arrébb a kutyit. Mire az volt a válasz, hogy ugyan már, ő csak barátkozik. Ilyenkor jön a második legrosszabb rész: megpróbálni elmagyarázni a gazdának, hogy ez a pulika viszont nem barátkozik, legalább is nagy az esély rá, hogy nem teszi, sőt, könnyen előfordulhat, hogy a pad magasságából leugorva azzal a lendülettel fenéken csípi a másik kutyát. A beagle gazda ezt sem akarta megérteni, nekünk meg mennünk kellett, úgyhogy monduk a kutyának, hogy mehet. Ezek után természetesen az történt, ami várható volt, a beagle kapott egy fenékharapást, persze semmi súlyos, a pulik tényleg csípnek, egy ilyen odakaffantás nem okoz sérülést. 

A kutya legalább is nem sérült meg, a gazdája viszont elkezdett hisztizni és kifejteni, hogy Oz egy agresszív vadállat és hogy merészeljük, hogy ide hozzuk, stb. Na ez a legrosszabb: amikor mindent megteszel, hogy elkerüld a konfliktust, külön kéred a gazdát, hogy adja meg a kutyádnak a teret, amire szüksége van a nyugalomhoz, ő nem teszi, utána meg téged csesz le. Ezen lehet röhögni, meg ki lehet rajta akadni, én sajnos az utóbbit szoktam... 

Szóval arra kérek mindenkit, terjessze az igét: vannak olyan kutyák, amik nem "barátkozósak", nagyon reaktívak és mindenki jobban jár, ha tartja a távolságot, hadd találják meg egymással a megfelelő ismerkedési módot a kutyák. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr187336142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása