Most tudtam meg, hogy létezik feromonokat kibocsátó nyakörv, ami utánozza az anyakutyák szagát, ezzel megnyugtatja a frissen elválasztott kölyköket.

Körülbelül hétezer forintos tételről van szó, a műanyag nyakörv négy héten át bocsátja ki a feromonokat és a gyártó szerint segít a szorongásos tünetek: levertség, étvágytalanság, reszketés, stb. mérséklésében. A gyártó videót is készített a nyakörvről, bár ebben valódi kutyák helyett animációban mutatják meg, hogy működik ez a termék. 

A anyakörv által kibocsátott mesterségesen előállított feromonkeverék (Dog Appeasing Pheromone, DAP) hatékonyságát klinikai tesztek igazolták. 2008-ban placebós kontrollcsoport segítségével vizsgálták a DAP hatását óvodás korú kölykökön. Az eredmények szerint a feromonkezelést kapó kutyák kevésbé szorongtak és könnyebben teremtettek kapcsolatot más kutyákkal, mint a placebo csoport.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr66599863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása