Ismét a fürdetés a téma, ezúttal a szőr kondicionálásához adok pár tippet. Igyekeztem olyan recepteket keresni, amiket te is bevethetsz, mivel hajápolásra legalább olyan jók, mint a kutya bundájához.

Házi zabtejes kondicionáló

A zabtej nagyon divatos lett az utóbbi időben, egy csomó testápolóban/tusfürdőben is megtalálható, de jobban megéri otthon készíteni.  A zabpehely olcsón beszerezhető és csak a másik összetevő, az aloe vera beszerzésekor kell a zsebedbe nyúlnod. Első lépésként örölj meg egy negyed bögrényi zabpelyhet robotgéppel vagy mozsárral. Amikor a pehely finom porrá alakult, öntsd egy zárható flakonba, majd dobj rá két evőkanál  aloe vera zselét és önts rá egy bögre vizet. Ezután addig rázd a lezárt flakont, amíg tejszerű, egyenletesen világos folyadékot nem kapsz. A kondicionálót samponos mosás és öblítés után használd, hagyd a bundán öt percig, majd öblítsd le.

szor2.jpg

Tojás maszk

Nem csak a hajad, a kutyád bundája is erős és fényes lesz, ha beveted a tojásmaszkot. Ráadásul a bőrirritációt is elmulaszhatja. Ehhez verj fel pár tojássárgáját, keverj hozzá ugyanannyi vizet, majd ha gondolod, keverd bele a fehérjét is. Egyenletesen vidd fel a bundára, hagyd rajta pár percet, majd öblítsd le. (Én nem szoktam felhasználni a fehérjét, a keverék így nehezebben kenhető, de erősebb).

Almaecet

Szintén szupersztár a haj- és szőrápolásban, mivel helyreállítja a megfelelő PH-értéket. Egy a kettőhöz arányban belekeverheted a samponban, ezzel kész a kondicionálós sampon. Vagy használhatod külön is, ebben az esetben egy liter vízhez adj egy evőkanál ecetet is ezzel öblítsd át a bundát a samponozás után.

szor.jpg

Olajok

Bármelyik fent említett kondicionálót feldobhatod a megfelelő olajokkal vagy használhatsz vízzel higított olajat a fürdetés utolsó lépéseként. Erre a célre az olivaolaj a legjobb, de bevethetsz kókuszolajat is. A költségeket mérsékelheted azzal, hogy részben babaolajjal helyettesíted a növényi olajakat, de a hatás így kevésbé lesz látványos.

Szuper luxus maszk

Van egy olyan érzésem, hogy ezt inkább te fogod használni, főleg, ha meglátod az eredményt. Fél csésze kókuszolajhoz adj egy evőkanál olivaolajat, egy felvert tojást, egy evőkanál mézet. Ha van otthon bio majonéz és nyers tej, ezekből is adj egy keveset a keverékhez, majd a kulimászt vidd fel a szőrre/hajra és hagyd rajta 20-30 percet. Ezután alaposan öblítsd le és ha nem muszáj, ne használj sampont. Hűtőben az olajtartalomnak köszönhetően akár két hétig is eláll a keverék.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr755599083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása