Oz nem szereti a pástétomokat, sokkal szívesebben eszi a "falatkák szószban" típusú ételeket. A svéd Bozita tetra recart csomagolásban forgalmazza adalékanyag- és gabonamentes Naturals termékcsaládját, ami eddig jól vizsgázott.

bozita_naturals_nedvestap.png

A Naturals a csomagolásával is kilóg a sorból, a szokásos konzervdoboz vagy alutálca helyett tetra dobozban érkezik ez a nedves táp, amit kiszereléstől függően 1 200 forint körüli kilónkénti áron rendelhetünk meg online. Az összetevőket tekintve egyértelmű, hogy valóban tiszta eledelről van szó: húsfélék, répa, rizs, élesztő és vitaminok találhatóak a tápban. Az összetevőlista elég részletes ahhoz, hogy azt is lássuk, maguk a falatkák gyakorlatilag csak csirkéből és rizsből állnak, míg az aszpikba került némi sertés és marhahús is, igaz, a cég sehol nem állítja, hogy monoproteikus termékről lenne szó.

A termékcsaládban van még jávorszarvasos, lazacos, rénszarvasos, pulykás és egy junior csirkés változat is, a csirke allergiás kutyák számára mindegyik kerülendő, mert minden típusban csirke alkotja a hústartalom túlnyomó részét. Gabonaallergiás kutyák viszont - a Bozita állításának megfelelően - fogyaszthatják ezt az eledelt.

Maga a kaja viszonylag gusztusos, a szaga szerintem olyan, mintha valaki kenőmájast és halkonzervet kevert volna össze, de semmilyen visszataszító vagy mű illatot nem érzek rajta. A falatkák nem túl formázottak vagy homogének, az aszpik is kicsit zavaros, szóval tényleg megvan a natúr kaja illúzió. A tetrapac doboz könnyen nyitható és viszonylag jól vissza is zárható, nem kell óvintézkedéseket tenni, hogy ne legyen kutyakaja szagú az egész hűtő. A kutya szívesen eszi, és úgy tűnik, a gyomra is jól bírja. 

Az itthonról neten rendelhető aszpikos falatkás nedvestápok közül eddig ez az egyik legjobb ár-érték arányt mutató termék: kevés és pontosan azonosított, természetes összetevő, adalékanyagok nélkül, praktikus csomagolásban. A válogatósabb, nem csirkeallergiás kutyák számára ideális lehet akár főeledelnek, akár száraztáp kiegészítőjeként.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr298742602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pargendity Özséb 2016.05.25. 20:40:00

E160, E161, E671. E306, E519, E916, E427

Rastafan 2016.05.26. 09:43:57

@Pargendity Özséb: Hogy egyértelmű legyen a fenti felsorolás: Likopin, Lutein, Maltol, E-vitamin (természetes), réz(II)-szulfát, Kalcium-jodát, kasszia-gumi. Remélem, hogy már senki nem ijed meg ettől az E-számozástól...

Pargendity Özséb 2016.05.26. 18:41:21

@Rastafan: Eddig sem féltem ezektől, csak sokan azt hiszik, valami attól lesz természetes, ha nem adják meg az adalékok E-számát. És fordítva, ha megadják, biztos mesterséges.:-)

Rastafan 2016.05.27. 08:53:12

@Pargendity Özséb: Lehet, én azért is hanyagolom az E-számokat, mert nem a kódok érdekelnek, hanem az, hogy mi van a termékben. Ez a konzerv például tartalmaz egyfajta tartósítót és egy természetes alapú ízfokozót, a többi adalékanyag egyértelműen hasznos.

Pargendity Özséb 2016.05.27. 20:11:47

@Rastafan: A réz-szulfát tartósító, a mangán-oxid gondolom optikai tuningnak van, a kasszia-gumitól lesz kocsonyás.
süti beállítások módosítása