Folytatom az érdekes és olcsó játékok gyártására vonatkozó ötletek összegyűjtését – következzenek a téphető, rágható és részben ehető kutyajátékok azoknak, akik nem akarnak sokat költeni, de szeretik meglepni a kutyájukat.

karton.jpgA pusztítóknak – Végy egy fölöslegessé vált kartondobozt, rakj bele pár darab szárazeledelt vagy kutyasütit, a szélét pedig hajtsd vissza és ha kell, ragaszd is le. Garantált a siker, valamint a mindehová szétszórt kartondarabok, de gondolj arra, hogy ezzel jó célt szolgált az amúgy a szemétbe kerülő karton.

fegyi.jpg

Saját gyártású falatka adagoló – illyesmit vásárolni is lehet, de nem biztos, hogy az is ilyen mókás, viszont többe kerül. Vegyél PVC csöveket, vágd őket kisebb darabokra, a végükre pedig tegyél hozzájuk való lezáró elemet. Fúrj bele lyukakat és már kész is a saját gyárású jutalomfalat adagoló, amit lehet ide-oda gurigatni.

pvcjpg.jpgUgyanezt a koncepciót megvalósíthatod kiürült fagyis dobozzal vagy bármilyen visszazárható műanyag edénykével, amit hajlandó vagy feláldozni.

Csak arra vigyázz, hogy elég nagyok legyenek a lyukak ahhoz, hogy kiessenek rajta a falatok, máskülönben a kutya megpróbál belefetyelni a résen és megvághatja magát.

Saját készítésű kutya fagyik – Most éppen nincs szezonja, de a kutyát ez nem fogja fagyifalat.jpgérdekelni: higits fel egy kis vízzel némi (nem túl sós) húslevest és töltsd eldobathó műanyag poharakban. Tedd a mélyhűtőbe és amikor már kezd megszilárdulni, szúrj a közepébe egy-egy kutyaropit.

Jeges jutalomfalatkák – Az elképzelés hasonló, csak itt egy-egy falatnyi fagyit készítünk. Végy natúr joghurtot és keverd össze összenyomott banánnal és esetleg egy kis mézzel.

(Két kis pohár joghurthoz elég két evőkanál méz). Az így kapott pépet öntsd jégkockatartóba és irány a mélyhűtő. Ha tovább akarod fokozni az élvezetet, a jégkockákba is beleszúrhatsz egy-egy kutyakekszet.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr165533568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása