Miután az előző posztomban részletesen írtam a kutyás lakás takarításainak trükkjeiről, most csak lista formájában sorolom fel, mik azok az eszközök és szerek, amiket szerintem érdemes készleten tartani, hogy sose legyen büdös a lakásban. 

Persze csak azokat emelem ki, amik szerintem kutyás szempontból fontosak.

Gumikesztyű - Egyrészt megóvodhatod vele magad a kórokozóktól és a vegyszerektől, ha valami rondát kell feltakarítani, másrészt bevizezve végighúzhatod a bútorokon, így a rajtuk lévő szőr gombócba gyűlik és könnyű felszedni.

pet.jpgFölösleges gumipapucs/ablaklehúzó - Mindkettővel könnyen össze lehet húzni a szőrt a kárpitról, utána a porszívónak is könnyebb a dolga.

Speciális porszívófej - Ha a kutya erősen vedlik, megéri venni egyet, vagy akár beszerezni egy olyan fejet, amivel a kutyát is ki lehet porszívózni.

Fertőtlenítő hatású felmosószer

Enzimes tisztító spray - Az érzékenyebb felületekre, ahol nem használhatsz standard fertőtlenítőt

Tartalék felmosófej - Előfordulhat, hogy egy súlyosabb eset után jobb kidobni a felmosófejet, mint szenvedni a kitakarításával.

Papírtörlő - Sok

Egy guriga műanyag zacskó - Nem csak kint jöhet jól, ha a lakásban történik baleset, a nagyját papírtörlőstül azonnal zacskózni szoktam, hogy megfékezzem a szagok terjedését.

Teleszkópos portörlő rúd mikroszálas huzattal - Hogy minden sarokba benyúlhass és egy mozdulattal kihúzhasd onnan a felgyűlt szőrt és koszt

Kárpittisztító spray - Szőnyegre, fotelre, stb. 

Kefe - Lehet körömkefe vagy konyhai verzió, de nem árt, ha viszonylag nagyobb, erős, és olcsó. Ezzel lehet beledolgozni a kárpittisztítót az anyagba. Utána a legjobb kidobni.

Szódabikabóna, ecet - Összekeverve hatékony tisztítószert készíthetsz velük, ami teljesen eltüntetni a kutyapisi, -kaki szagnyomait. Ha nincs otthon kárpitisztító, vízzel higítva szöveteken is bevethető, száradás után ki lehet porszívózni a maradványait. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr67968328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása