Nem könnyű a városi kutyák élete ezekben a napokban: nem elég, hogy ilyen melegben nem lehet túl sokat futkározni és játszani, de a felforrósodott aszfalt is megégetheti a mancsukat. Összeszedtem pár ötletet arra, hogyan védhetjük meg a kutyatalpakat.

A kutyák mancsának érzékenysége nagyon különböző, egyrészt függ a fajtától másrészt és főleg attól, mennyit és milyen terepen sétál a kutya. Ha napi rendszerességgel mozog a kellemetlen, városi terepen, az megedzi a talpakat, érezhetően megkeményedik a talppárnákat borító bőr, ez pedig megvédheti a kutyát a nagy melegben vagy hidegben is. Az elmúlt napokban viszont olyan extrém volt az időjárás, hogy nem árt pár óvintézkedést tenni mancs ügyben.

dogshoe.jpg

Ápolás

A program nagyjából ugyanaz, mint télen: természetes eredetű, illatmentes, viaszos ápolóra lesz szükség, amivel hetente átlag kétszer bekenjük a kutya mancsát esténként. Olcsó és praktikus alternatívája lehet a kikevert készítményeknek a méhviasz, amit a legtöbb bioboltban beszerezhetünk. Az ápolt talpak rugalmasabbak és jobban bírják a terhelést, csökken a kirepedezés esélye.

Zokni

Elég idétlen tud lenni a kutya lábára húzott zokni, de kit érdekel, ha ezzel megóvhatjuk a talpát? Gyerekméret pont megteszi, mosható és a kánikula végén kidobhatjuk.

Cipő

Érzékeny mancsú vagy kifejezetten veszélyes terepen közlekedő kutyáknak érdemes lehet cipőt venni, 4-5 ezer forint környékén már egész jó minőségűt kaphatunk. Általában télre ajánlják őket, de készítenek olyan műbor-poliészter variációkat is, amik nem túl melegek.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr227607644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása