Persze nem én, hanem az egyik futtatói kutyás ismerős, aki percekig fogócskázik a kutyájával, hogy haza tudja vinni, mert szerinte ez jobb, mint rászólni a kutyára, hogy üljön le.

"Akár börtönbe is zárhatnám" - ez volt a reakciója kutyás ismerősnek, amikor megkérdeztük, miért nem ülteti le a kutyáját, hogy rátehesse a pórázt? A kérdés azután merült fel, hogy az illető kijelentette: "most megpróbálunk hazamenni" ti. addig szalad a kutyája után, amíg el nem tudja kapni. Tekintve, hogy a kutya pontosan tudja, hogy hazamenetel következik és nyilván nem örül neki, ez nem lehet könnyű feladat. Sőt, sanszos, hogy a kutya nagyon örül annak, hogy engedelmesség helyett fogócskázhat egyet a gazdájával.

kuty_3.jpg

Eddig is ismertem rengeteg gazdát, akik nem értették meg, hogy egy kutyát kergetni a legnagyobb hülyeség (feltéve, hogy nem ez a játék). Nem vagyok engedelmesség mániás, de szerintem minden kutyának legalább az ül parancsot meg kéne tanulnia, mert ezzel már a legtöbb nehézséget át lehet vészelni. 

Olyat viszont még nem láttam, aki a kutya börtönbe zárására asszociál, amikor az ültetés kerül szóba. A kutyáknak általában nem okoz szenvedést az engedelmesség, még ha szeretnek rosszalkodni, akár a gyerekek. Ráadásul rajtunk múlik, hogy a szófogadást összekötjük-e valamilyen jó dologgal, például jutalomfalattal, kedvenc labdával vagy játékkal. 

1 komment

Címkék: séta parancs

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr727556930

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.06.28. 12:45:15

Miért olyan meglepő. Az emberek 90 %-ának se kutya, se gyerek nem való.
süti beállítások módosítása