Beharangoztam nektek a szombati Falk Art Fórumon megtartott magyar pásztorkutya bemutatót, most pedig jövök az élménybeszámolóval, miután kiderült, a vártnál nagyobb részt vállaltunk a programban és nagyon örültünk neki,

A Tóth Kocsma kutyabarát tulajdonosainak ötlete volt, hogy a Falk Art Fórum keretében mutatkozzanak be a magyar pászzorkutyák is, aminek nagyon örültem, ritkán lehet nem kutyás rendezvényen komondorokkal, mudikkal találkozni. Eredetileg csak nézőként vettünk volna részt a programon, de miután megérkeztünk, a Tóth házaspár lelkesedése beszippantott minket, egy perc múlva már az asztaluknál ültünk, ettük a májas-zsíros kenyeret (világbajnok) és ittük a házi bodza szörpöt (szintén szuper). 

bemutato.jpgFotó: Tóth Csaba

Nemsokára kiderült, hogy a meghívott kutyatulajdonosok egy része nem, vagy csak késve fog megérkezni a helyszínre, ezért Oz és én képviseltük a színpadon a fajtát, és pár szóban bemutattuk a pulit, a mudit és a komondort a közönségnek.Ozika mintaszerűen viselkedett, egy szava nem volt, szófogadóan ült a színpadon és az sem zavart, hogy két mudi gyakorlatilag folyamatosan ugatott. Utána beszélgettünk az érdeklődőkkel, Oz pedig továbbra is úrihölgyként viselkedett és hagyta, hogy a látogatók simogassák, ami nála nagyon nagy szó. 

A résztvevő kutyákról: a fiatalabb, cifra mintázatú mudi mentett kutya, akit a gazdája egy olyan lénytől hozott el, aki elvárta volna, hogy a kutya három hónaposan tréning nélkül tereljen. Az idősebb, fekete mudi szintén városi hobbikutya, az öt és fél éves komondor viszont egy világgyőztes példány, Pasa von Thüringen, az eredményeiről sok infót találhattok a neten. A hétvégére verseny szezon utáni, nyári bundában érkezett, hét kiló szőrtől szabadult meg a Fórum előtt. Egyébként elképesztően nyugodt állat, békésen fekve tűrte,hogy rengeteg gyerek (és jópár felnőtt) simogassa, köztük én is. Nehéz ellenállni egy hetven kilós kutyának, akinek olyan a bundája, mint a legjobb minőségű gyapjú szőnyeg. 

Szóval nagyon jól skerült a délután, még egyszer köszönet az ellátásért és a sok kedvességért!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr717469186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.18. 09:30:03

Pár éve Újpesten volt egy hasonló bemutató. Meglepő volt látni, hogy még a komondornak is van szeme :)))
süti beállítások módosítása