A közelmúltban volt szerencsénk ismét átélni, milyen, amikor hajnalban fel kell kelni és feltakarítani némi kutyakakit (ez azért elég erős eufemizmus), illetve a kutyát is tisztába kellett tenni. Ennek örömére összegyűjtöttem, milyen kellékekre van szükség, hogy a kutyatulajdonos mindig felkészülten várja a katasztrófát.

sszomi.jpg

Aki kutyát tart, annak el kell fogadnia, hogy legalább egyszer, de inkább többször fog összehányt-kakilt lakásra és egy bűntudatos kutyára bukkanni. Nem nagy élmény hajnalban az efféle takarítás, de ilyenkor semmiképp nem szidd meg a kutyát, elég rosszul érzi magát így is. Nem csak azért, mert a baleset valószínűleg rosszullét miatt következett be, hanem azért is, mert a kutyák ösztönösen kerülik, hogy a „fészkükbe” piszkítsanak és tudják, hogy rosszat csináltak. Úgyhogy inkább pár kedves szóval nyugtasd meg, aztán irány a takarítás.

Függetlenül a produktumtól, a következő dolgokat érdemes mindig otthon tartani és ilyenkor bevetni:

  • fertőtlenítő hatású felmosó – minél erősebb az antibakteriális hatás, annál jobb, egyrészt mert nem akarunk fertőzést, másrészt, mert fontos, hogy semmilyen szag inger ne maradjon az eset után a lakásban.
  • eldobható kesztyű – olyasmi, amit hajfestéshez használnak, pont arra való, hogy azonnal a szemétbe vándoroljon dolga végeztével
  • nem eldobható kesztyű – azért jó, ha van otthon  egy pár jó minőségű takarító kesztyű, amit szükség esetén fertőtleníteni lehet.
  • papírtörlő – rengeteg, ha lehet, ezzel lehet a legjobban feltakarítani a masszív eredményeket
  • kidobható szivacsok, törölközők – a fertőtlenítés a textíliák esetében nehéz és nem is feltétlenül szükséges. Mindig van otthon készleten olyan, használt törülköző, szivacs, rongy, stb., amit egy-egy katasztrófa utén kidobhatok, így nem kell attól tartani, hogy a tisztítás során megfertőzzük a kádat/mosogatót.
  • Betadine – az ideális fertőtlenítőszer arra az esetre, ha valamilyen érzékeny testrészt kell lepucolni (pl. a tüzelő kutya hátulját). Mivel jól higítható a sebfertőtlenítőtől  a laza lemosó oldatig bármire használható, nem csíp és szinte minden baktériumot, vírust és gombát elpusztít.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr995684430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

belekotty 2013.12.11. 08:00:33

Remek poszt! Nálam - mivel több kutty alszik a konyhában - ez eléggé gyakori.
Egy plusz tanács. Azokból a zacskókból, amiben a kiflit, zsömlét hoztuk haza, el kell tenni egy-kettőt. Remekül fel lehet velük markolni a cuccos nagyobbik részét és irány a kuka.
süti beállítások módosítása