Utolsó kommentek:

D. Eszter 2017.08.22. 14:12:10

Hogy ez mennyire így van! Kisspiccünk majdnem megfulladt egy ilyen márkás jutalomfalattól, pedig már a sokadikat fogyasztotta és fel se merült, hogy gond lehet belőle.
Nagyon hasznos ez a blog, gratulálok! Sajnálom, hogy csak most találtam rá. Jó néhány nehéz perctől és fejtöréstől megkímélt volna. Utólag is sokra értékelem, különösen a fekélyre vonatkozó bejegyzéseket, köszönöm.

Bejegyzés: Minden, amit a nyersbőr jutifalatokról tudni akartál, de nem merted megkérdezni

Jankove 2017.07.19. 15:24:03

@Tünde Herr: Nem hiszek én sem Ceasar hókuszpókuszaiban. Eleve nem látok semmi következetességet a tetteiben. Épp elég ideje van kutyám ahhoz hogy tudjam, egy problémás makacs ebbel meg kell kinlódni, mire zöld ágra vergődik vele az ember. Nem hiszek az ide csettintek odabökök aztán minden hepi típusú varázslatokban. Kicsit hollywoodinak érzem a produkciót. Persze ez csak a privát véleményem.

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

Jankove 2017.07.19. 15:17:57

"a tekintélyelvű gyereknevelést is sokan hasznosnak tartják"

Igen, mert a tekintélyelvű nevelés már kiállta az idők próbáját. Természetesen alapvetően különbséget kell tenni a "mindennap cipóra verem a családot", ill. az egészséges atyai pofon között.

A modernkori (liberális) eszmékkel ellentétben a tekintélyelvűség NEM eredményez lelkileg torz személyiséget, ellenben a pozitív megerősítéssel, családi demokráciával, ahol kvázi egy szimpla mellérendelt érdek kapcsolat alakul ki a szülő gyerek között. "Majd megmozdulok, ha adsz valamit". A kutya is ilyen. Amig lehet motiválni mindent megtesz a jutalomfalatért. Ha elmegy a kedve, megkapta már amit akart, nem tudod már felkelteni az érdeklődését semmivel, akkor elvonul és leszar.

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

rozi48 2017.07.14. 11:44:35

Ceasar módszerei nekem tetszenek, és volt egy-két dolog amit kipróbáltam ( semmi durvaság!) és remekül működött. A kutyáknál az a jó, "hogy nem ember"! Megbízhatóbbak sok embernél, és azzal sem értek egyet, hogy csupán ösztönlény, aki ezt írta nem tudom van e kutyája és ha van milyen a viszonya vele.

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

Szupadupafláj 2017.06.06. 22:34:46

Gondolom itt minden kommentelő olvasta az összes könyvét az embernek és tökéletesen tisztában a módszereivel. 1.CM soha nem akarta a kutyákat tanítani. Illetve először igen, de aztán rájött h ha egy kutya vezényszóra ugat az nem biztos h jó neki, max a gazdinak. 2. A kutyát állatként kezeli, ösztönlényként, ami valójában. Nem kispárna, szobanövény, gyerekpótlék, hanem egy állat. 3. a "rugdosás", böködés a kutya kizökkentésére szolgál, sehol, de sehol nem írja CM hogy azt az ebet aztán félelemben kell tartani, pláne nem fizikai módszerekkel. Szóval ez a cikk is a legjobb példa arra amitől CM mindenkit óv. A KUTYA NEM EMBER. Nem kell úgy kezelni, mert nem fog úgy reagálni ahogy emberként várod.

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

Tünde Herr 2017.03.23. 15:09:02

Kedves kutyások és nem kutyások!
Kezdjük Caesarrel ; Ha egy olyan esetről beszélünk amikor egy nagytestű kutyához, senki sem tudott bemenni , a kutya kennelbe volt tartva.. műsorba mit láttunk? Kutyán szájkosár, Cesar bemegy " csitteg" kettőt, a kutya morog de nem meri megközelíteni a palit... honnan tudjuk hogy előtte nem e ugrott ugyanúgy neki a kutya és nem e küldte úgy rendesen meg -lábbal Cesar?? Nyilván azt nem veszik fel, de honnan tudjuk h nem annak eredménye eme tartás a kutyában?? Igen Cesarnek may annyi lehet a nagy tudása., h nem fél a kutyáktól, de könyörgöm ne legyünk már ostobák!!!! Ne egy etológussal hasonlítsuk már össze aki évekig tanul, évtizedekig kísérletezik, TUDOMÁNYOS ALAPOKRA építi a tudását, tapasztalat van mögötte ...Én megértem a Cesar fanokat... elhiszem h segít sok esetben , de azért ne legyünk buták, lássunk már a dolgok mögé!!!

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

Rastafan 2016.09.13. 12:45:13

@dokiodon: Protexin Pro-Kolin (elnézést a késői válaszért).

Bejegyzés: A csodálatos probiotikum

dokiodon 2016.08.10. 15:15:15

Megkérdezhetem mi volt a probiotikum neve amit használtatok? :) Köszönöm!

Bejegyzés: A csodálatos probiotikum

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.12. 17:13:35

@Aranyi Gábor: egy órája történt. Sétálunk a kertes házak közt. Az egyik udvarban egy jókora pitbull, morcos pofával, csapkodó farokkal. Minket bámul. Párom rögtön rám szól, hogy nehogy odamenjek... látszik, mennyire nem ért a kutyákhoz. :D
Két lépést tettem a kutya felé, a farokcsapkodás már csóválásra váltott.
Mire odaértem, már kaparta a drótkerítést, hogy ő akkor most jönne kifelé. A kezem odatartottam az orra elé, hogy szimatolja meg, ez a lökött kutya meg összenyalta. :D
Szegénykém nagyon magányos lehet, mert szabályosan sírt amikor tovább mentem. :(

Bejegyzés: Pitbull ügyek - indulatok helyett nézzünk szembe a problémával

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.12. 09:22:33

@Aranyi Gábor: Ceasar Milan... hát igen. Sokáig úgy voltam vele, hogy 100%-ban elfogadtam amit mond. Sok esetben segített is abban, hogy a gazdák által vadnak tartott kutyákkal haverkodni tudjak, de ez a falka felfigás... azért egy kutya sokkal értelmesebb annál, hogy falkatagként kezeljük. Ahogy azt is kizártnak tartom, hogy ne tudna különbséget tenni ember és kutya között.

Bejegyzés: Pitbull ügyek - indulatok helyett nézzünk szembe a problémával

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.12. 09:17:57

@Aranyi Gábor: no igen. Engem egy macskával vert meg az ég, de néha még ő is meglep azzal, hogy sokszor úgy csinál, mintha értené amit mondok neki. Más kérdés, hogy általában tojik rá, de ez tipikusan a szelektív süketség tünete. :D
Kutyákkal sajnos csak annyi kapcsolatom van, hogy ha az utcán odajön, akkor hagyom neki, hogy csináljon amit akar.

Bejegyzés: Pitbull ügyek - indulatok helyett nézzünk szembe a problémával

Aranyi Gábor 2016.06.11. 23:55:20

@Hóhér az utolsó barátod: A pitbull és a vizsla pl. "labilis, túlhúzott" lény (nem kutya!)... Ha szeretik őket, megfognak és elhoznak bármit a gazdinak... Az őrzővédőként(amíg tilos nem lett...) foglalkoztatott pitek az összes őrt családtagnak tekintik, bármelyikkel elmennek, játszanak, hízelegnek (pocivakarás stb). A vizslák is... Annyi a különbség, hogy a mi pitünknek szólni kellett előre: "de SZÉP OKOS KUTYA" - ha ezt hallotta, kihúzta magát, és bárki megsimogathatta. Volt kétéves, elgügyögte a szépokost, átölelte és megszorította pit nyakát... Anyuka helyben bepisilt... A vizslát viszont nem simogathatja bárki, csak akiről Ő eldönti... Ha szerinte NEM, akkor jobb, ha nem nyúlkál felé senki... Nevelni kell a velünk élő állatokat. SZERETETTEL, odafigyeléssel, rendszeres, odaadó foglalkozással. Valóban, mintha "nagy", szőrös (kamasz)gyerekek lennének. (Tudom, ettől szoktak a szezármilán-hívők sikítófrászt kapni, de lexarom.) Ja, zsákmány! Kissrác sírt, h. lehozta a tengerimalacát, az meg elszaladt, megkerestethetné-e a kutyával(a pittel...), háááát... A kutya a "keresés" szóra merően nézett rám, majd a gyerekre. Bólintottam. Egy ugrás, és egészen óvatosan letette a lábát VALAMIRE a bozótban. A srác odament - OKOS KUTYA -, felemelte a pit lábát, kivette alóla az élő tengerimalacot... Soha nem tanítottuk ilyesmire... A kutyákkal nyugodt, határozott hangon kell beszélni... Kaptam én már el olyan KUVASZ pórázát, akit a két lábára sánta néni hozott le, és hevesen ugatva "kilépett" rám, hogy védje a nénit... Igaz, előtte két percig azért csak beszéltem hozzá... A honi kutyák 99 %-a ért magyarul, ami azért érdekes, mert a gazdák kb. feléről ezt nem merném ilyen határozottan állítani... XD

Bejegyzés: Pitbull ügyek - indulatok helyett nézzünk szembe a problémával

Pargendity Özséb 2016.05.27. 20:11:47

@Rastafan: A réz-szulfát tartósító, a mangán-oxid gondolom optikai tuningnak van, a kasszia-gumitól lesz kocsonyás.

Bejegyzés: Kutyakonzerv teszt - Bozita naturals falatkák aszpikban

Rastafan 2016.05.27. 08:53:12

@Pargendity Özséb: Lehet, én azért is hanyagolom az E-számokat, mert nem a kódok érdekelnek, hanem az, hogy mi van a termékben. Ez a konzerv például tartalmaz egyfajta tartósítót és egy természetes alapú ízfokozót, a többi adalékanyag egyértelműen hasznos.

Bejegyzés: Kutyakonzerv teszt - Bozita naturals falatkák aszpikban

Pargendity Özséb 2016.05.26. 18:41:21

@Rastafan: Eddig sem féltem ezektől, csak sokan azt hiszik, valami attól lesz természetes, ha nem adják meg az adalékok E-számát. És fordítva, ha megadják, biztos mesterséges.:-)

Bejegyzés: Kutyakonzerv teszt - Bozita naturals falatkák aszpikban

Rastafan 2016.05.26. 09:43:57

@Pargendity Özséb: Hogy egyértelmű legyen a fenti felsorolás: Likopin, Lutein, Maltol, E-vitamin (természetes), réz(II)-szulfát, Kalcium-jodát, kasszia-gumi. Remélem, hogy már senki nem ijed meg ettől az E-számozástól...

Bejegyzés: Kutyakonzerv teszt - Bozita naturals falatkák aszpikban

shitgun 2016.05.23. 14:17:09

@Thomas Dantes: tök nem kötelező elhinni. A srác kollega, és a mai napig thai boxos, nem tudom, miért kamuzna. Egyébként ha valaki nem félős, jó a rúgótechnikája, és edzett a sípcsontja (például ilyen egy thai box edző), akkor egyetlen erős rúgással több bordáját eltöri a kutyának, amik ha a tüdőbe, szívbe fúródnak, akkor instant kampó. Azért mert én vagy te elfutunk egy nagy, megvadult kutya elől, más még nem biztos.

Bejegyzés: Mit tegyünk, ha ránk támad egy kutya?

Ajtony 2016.05.20. 23:55:36

@Lopez de Futastan y Ramodon: A németjuhász szerintem az egyik legjobban nevelhető kutya. A szuka sajnos nyugtalanabb és félelmében hajlamosabb harapni, náluk a "saját terület" idegen megsértése már stresszt okoz. A kan sokkal nyugodtabb és kevésbé szeszélyes, még gyenge képzés esetén is jól kordában tartható. A kutyáim mindig teljesen szabadon vannak tartva, ezért a láncon tartottaknál, vagy a kennelbe zártaknál sokkal nyugodtabbak. 60 kilós kanom és 38 kilós szukám volt a gyerekeim pici korában. A szuka ösztönösen érezte, hogy picik, mindig a közelükben volt, de arra vigyázott, hogy ne túl közel. Amikor valaki a kerítés mellet mozgott, hangtalanul vicsorgott felé - vigyázott, hogy fel ne riadjon a pici. A kan mindent megengedett a gyerekeknek, a hátára ülhettek, és ha véletlenül fájdalmat okoztak neki, inkább nyüszítéssel jelezte, hogy ez neki nem jó - sose mordult rájuk. Persze egy darabig folyamatosan figyeltük őket, és felelőtlenül nem hagytuk magukra a gyerekeket a kutyákkal, de mindig és abszolút megbízhatóak voltak, szinte "dadusai" voltak a srácaimnak, és érezhetően szerették őket. A szuka szerintem munkára alkalmatlan. Nagy kertbe, legalább napi fél óra foglalkozással igazi, megbízható barát a németjuhász. Imádom őket.

Bejegyzés: Kutyaharapási ügyek - elég a tévhitekből

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2016.05.20. 21:16:14

szerintem támadó kutyát nem szabad bántani, hagyni kell hogy megharapjon, mert az ilyen kutyák gazdái felsőbbrendű emberek, akik mindent megengedhetnek maguknak, szóval nem szabad velük újjat húzni
XD

Bejegyzés: Mit tegyünk, ha ránk támad egy kutya?