Rövid pofájú vagy speciális fejformájú kutyák esetében nem könnyű olyan szájkosarat találni, ami kényelmes, és a BKK számára is megfelelő a tömegközlekedéshez. A puli is egy ilyen speciális eset, ezért rákerestem a lehetőségekre és megkérdeztem a BKK-t az ügyről.

"Minden olyan fém, műanyag, textil stb. rögzítő eszköz elfogadható „szájkosárként”, ami megakadályozza azt, hogy a kutya kinyissa a száját, másokat megharapjon, vagy fogával a járművön bárkiben vagy bármiben kárt tegyen" - olvasható a BKK szájkosárhasználattal kapcsolatos kérdésemre adott válaszában. A leírás logikus, de - mivel szerettem volna biztosra menni - mellékeltem egy képet arról a szájszíjról, ami szerintem megfelelne Oznak, hogy megtudjam, belefér-e az elfogadott kategóriába:

trixie_szajszij_bkk_utazas.png

A válasz igen, ez a párnázott, állítható Trixie szájszíj megfelel a tömegközledéshez. Örülök a megerősítésnek, mert a legtöbb szájkosár nagyon kényelmetlen egy olyan fajtának, aminek viszonylag hosszú az orra, de széles a koponyája, és gyakorlatilag nincs stopja. Azok a darabok, amiket magasan a fej hátsó részénél kell rögzíteni, folyton felcsúsznak a szeméig, amitől idegbajt kap a kutya, és utána a gazdája is. 

mopsz_szajmaszk_szajkosar_1.pngA lapos pofájú fajtáknál ez persze még nagyobb gond.

A kistestű kutyáknál (pl. mopsz) áthidalható a probléma azzal, hogy zárt szállítóeszközben utaztatjuk őket, de egy bordeaux-i dog esetében ez már picit nehezebb...

Ilyenkor, ha szabályosan szeretnénk tömegközlekedni, nincs más megoldás, mint lemenni Bane-be.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr188762098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zippofcy6 2021.05.26. 02:06:54

A kutya meg simán hőgutát kap benne, mert nem tud lihegni!
süti beállítások módosítása