Ha jön egy biciklis, egy futó, egy kiabáló gyerek vagy egy túl tolakodóan ismerkedő kutya, gond lehet: idegesség, ugatás, morgás, és ha egyszer ebbe az állapotba kapcsolt a kuty, jóval nehezebb visszanyerni a figyelmét. Ebben a videóban  Donna Hill clikerrel tanítja meg (de anélkül is lehet) a kutyájának az "azt nézd" játékot. A lényege, hogy ráirányítjuk a kutya figyelmét valamire vagy valakire és ha ránézett, jutalmat kap. A kutya hamar megtanulja, hogy érdemes hamar visszafordítania a tekintetét a gazda felé, hiszen érkezik a jutalom. Emellett asszociálja az "azt nézd" parancsot az odanézek-gazdira nézek kombinációval.

Először nyugodt körülmények között, játékkal és egy ismerőssel zajlik a tréning, ha magabiztosan meg a dolog, akkor jöhetnek a nehezebb  helyzetek: nyuszi a mezőn, skót dudás, közel elsétáló kutya, stb. Ha minden jól megy, a kutya idővel a korábban triggernek számító, ugatást kiváltó emberek, állatok mellett is nyugodtan elsétál, és csak egy pillantással nyugtázza a történéseket.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr808602612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása