Őpulisága elég tiszta kutya, nem szokott pocsolyában pancsolni, ritkán szed fel gusztustalanságokat, és eddig csak erdei séta alkalmával hempergett bele kétes eredetű, és kellően büdös cuccokba. Eddig...

Biztos vagyok benne, hogy valami rendkívüli dolgot találhatott séta közben, ezért is érezte szükségét, hogy jól beledörzsölje a fejét, már ameddig tehette persze, mielőtt a gazdája életveszélyesen megfenyegette. Nem akarok belemenni a dologba, a lényeg, hogy ez a valami nagyon büdös volt, és majdnem biztos vagyok benne, hogy nem kutya hagyta hátra. Hazaérkezés után törlőkendőzés ezerrel, hogy legalább a nagyja lejöjjön. De persze az ilyesmi rendesen beleeszi magát a bundába, a szagát jó sokáig lehet érezni, és kis szerencsérvel a kutya a bútorba is gyorsan belekeni. 

teafa.jpg

Úgyhogy gyorsan ki kellett találni egy fertőtlenítési és szagtalanítási módszert, ami biztosan nem árt a kutya bőrének, meg a szaglásának, de jól hat. A megoldás: a DM-ben kapható szappanmentes fertőtlenítő kézmosószerből kinyomkodtam egy adagot egy tálkába, és összekevertem két csepp teafaolajjal. Kutyák esetében óvatosan kell bánni az illóolajokkal, mert nagyon intenzívek, és jó eséllyel több kárt okoznak, mint hasznot, Oznál viszont már korábban sikeresen használtam nagy higításban a teafát fürdetéskor.

Ez az erős illatú olaj nagyon hatékony fertőtlenítő és szagtalanító, gyulladáscsökkentő. Hátránya, hogy száríthatja a bőrt, illetve a hajat, úgyhogy tényleg csak egy-két cseppet érdemes belőle használni, higítva, valamilyen hordozó anyaggal elkeverve. A módszer prímán bevált, Oz persze nem lelkesedett a fül- és szakálmosásért, remélem, ebből levonja azt a következtetést, hogy többet nem éri meg ocsmányságokba belefeküdni.

Nektek pedig jó szívvel ajánlom ezt az illóolajat, hozzátéve, hogy csak száz százalékos tisztaságú, lehetőleg bio verziót vegyetek, megéri az extra költség, mert egy kis üveg akár évekig elég lehet, és a minőségen (és a szagon is) egyértelműen érezhető, ha pancsolt az olaj. Én egyébként főként hajpakolásként használom, illeve ezzel turbózom fel az egyébként illatmentes samponomat, de ha házilag keverek testápolót, abba is szoktam tenni egy-egy cseppet, és fürdőolajnak is jól használható. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr798174678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása