Budapesten egyre több a kutyabarát hely, de a javuló tendencia ellenére még mindig jellemző, hogy kitiltják a kutyákat az üzletekből. Az érdekes az, amikor szellemkastélyra emlékeztető "plázába" nem engednek be kutyával.


pla.jpgEz itt a kedvenc példám a Boráros téren. Ez a "bevásárlóközpont" gondosan nem engedi be a kutyákat, ami azért vicces, mert az épület kihasználtsága - finoman szólva - nem teljes.

A konjunktúra idején biztos úgy gondolták, hogy ennél a nagy forgalmú csomópontnál jól megy majd a pláza, de azóta kicsit változott a gazdasági helyzet, ráadásul elkészült a Corvin, tőle két villamosmegállóra a másik irányban pedig ott az Allee. Most van benne pár üzlet, de tényleg, csak néhány, az alsó szintjén pedig egy jó nagy, és teljesen lehangoló Spar, koszos gondolákkal és elhanyagolt pénztárosokkal.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy miközben az üzlet dögledezik, és az objektum kimondottan lepukkant, a tulajdonosok szerint fontos, hogy kitiltsák innen a kutyákat, nehogy valaki, aki a parton sétáltatja a kutyáját, esetleg beugorjon abba a néhány boltba, ami még működik. Fura egy mentalitás.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr147875978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2015.10.06. 13:22:48

Nem fura, egyértelműsít egy tényt. 100.000 és még millió más helyen is kint van ilyen tábla, függetlenül az elhelyezkedéstől, forgalomtól, vásárlóközönségtől.

Rastafan 2015.10.06. 15:49:31

@Peetee: Azt hiszem, nem igazán értetted, hogy miről szól a poszt. Igen, egyértelműsíti a tényt, hogy miközben egy árva vásárló sem téved az épületbe, fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a potenciális vevőket (pl. a kutyasétáltatókat) nem engedjük be. Írhatnék a másik százezer esetről is, de ezt a poszt erről az ellentmondásról szólt.
süti beállítások módosítása