A gazdák az ELTE Etológiai Intézetében mutatják be, hogyan működik a gyakorlatban a "csináld azt, amit én" - tréning. A módszer lényege, hogy megértetjük a kutyával a "csináld utánam" elvet és ezután gyakorlatilag bármilyen, számára kivitelezhető és értelmezhető viselkedést kérhetünk tőle. A betanításról egy hosszú és kellően bonyolult leírást találtok itt.

Rviden: szükség van legalább három olyan viselkedésre, amit a kutya már parancsra képes végrehajtani, ezután összekapcsoljuk a "csináld" + parancs kombót az általunk bemutatott viselkedéssel, például "csináld" + "ül" + leülünk a földre. Ezt megismételjük másik két paranccsal is, azért, hogy a kutyi ne értse félre és ne higgye, hogy mostantól a csináld = ül, például.

Ha megértette, hogy miről szól a játék, akkor elvileg mindenféle kunsztot kitalálhatunk, és a "csináld" parancsra utánunk is csinálja a kutyi, akinek ezért persze jutalom jár, és aki remélhetőleg élvezni fogja ezeket a feladatokat. Bevallom, nem próbáltuk még a módszert, de pótoljuk és beszámolok az eredményről.

További tippek és videók a Do as I do csoport Facebook oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr957813926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása