Rastafan 2015.05.14. 12:59

Impregnáljunk!

Ma reggel sikerült kifogni egy nagy esőt, ezért megragadom az alkalmat, hogy az impregnálás hasznáról és mikéntjéről írjak. Mivel a legtöbb kutyaruha csak úgy-ahogy vízálló, érdemes kipróbálni ezt a módszert.

impreg.jpgAz impregnálás során olyan anyaggal vonjuk be a tárgyakat (ruhát, cipőt, táskát. stb.) ami egy víztaszító réteget képez azokon, így bizonyos fokig vízállóvá tehetjük őket. Impregnálni lehet kencékkel, speciális mosószerekkel vagy spraykkel, amiket szárazon fújunk rá a cuccokra, például a kutyaruhára. Ezt a műveletet túraboltban vagy cipőboltban vásárolható impregnálóval, évente legalább kétszer végezzük el. Mivel a kutyaruha gyorsan és nagyon össze tud koszolódni és ezért viszonylag gyakran mossuk, a tisztítás után is újra kell impregálni, hogy vízálló maradjon. Maga az impregnáló spray nagyon színtelen, de nagyon büdös és nem csak a kifújás, hanem a száradás során is árasztja a vegyszerszagot, úgyhogy a műveletet érdemes kint vagy legalább jól szellőztethető helyen elvégezni.

Az általános célú impregnáló sprayket voltaképpen bármilyen ruhadarabra rá lehet fújni, és ha jó alaposan befújjuk vele a kutyaruhát. az egész jól bírja a vizet, sokkal jobban, mintha csak natúrban használnánk. Ez egyébként nem nagy kunszt olyan szempontból, hogy a legtöbb esőkabátként vagy vízálló overálként forgalmazott kutyaruha valójában csak minimális esőt bír el, szóval alig alkalmas arra a célra, amire megvesszük.

Mielőtt valaki megkérdezné, miért olyan nagy gond, ha megázik a kutya, azért, mert egy puliról van szó. A bundája nagyon sokáig nedves marad, és ha nem szellőztetjük ki a szárítás során, akkor büdös is lesz. Szóval elsősorban a saját kényelmünket szolgálja a ruha, más kérdés, hogy Őpulisága speciel utálja az esőt, szerintem nem bánja, ha csak minimálisan ázik el. 

A témáról hasznos összefoglalót találtok a Trexpert oldalán

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr987458904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.05.14. 18:00:24

Jó ötlet, eszembe se jutott.
süti beállítások módosítása