A nem megfelelően tárolt szárazeledel kiszáradhat, kicsapódhat belőle a zsír és a szaga is megváltozhat. Pár tipp zsákos szárazeledel tárolására a legjobb minőség megőrzéséért.

kajci_1.jpg

  • Ha sérült a csomagolás, ne vegyük meg

Ha a zsák elszakadt, ne vegyük meg az eledelt akkor sem, ha olyan mennyiséget tartalmaz, ami hamar elfogy. A csomagolásnak el kell szigetelnie az eledelt a külvilágtól. Sosem lehet tudni, mi mindennel érintkezhetett az eledel egy lyukas zsákban, a mérgezés lehetőségén túl biztos, hogy az aromája is csökkent, így nehezebb feladat lesz rábeszélni a kutyát, hogy megegye.

  • Tartsuk a saját csomagolásában

A gyártók olyan műanyag zsákokban értékesítik a szárazeledelt, ami alkalmas arra, hogy megőrizze az aromáját, megakadályozza a zsír kicsapódását a csomagolás falán és megakadályozza, hogy a külső szagok áthassák az eledelt. Ezért mndig hagyjuk az eledelt a saját zsákjában akkor is, ha tárolóedényt használunk. 

  • Használjunk fém vagy üveg edényt a tároláshoz

Ha kevés szárazeledel van otthon, öntsük át egy jól zárható, tiszta fém vagy üveg edénybe, ezek nem adják át a szagukat az eledelnek (ellentétben a műanyag dobozokkal). 

  • Az eledel helye legyen hűvös és sötét

Így őrzi meg legjobban a minőségét, ha túl meleg, napsütötte helyen tároljuk, gyorsan lebomlanak a benne található vitaminok. Ha kénytelenek vagyunk hosszabb ideig a padlón tárolni, nem árt időként ellenőrizni, hogy nem rágta-e ki valami a csomagolást, nem mászott-e bele váratlan vendég.

Forrás: Hills

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr897453092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása