Találtam pár érdekes receptet házikészítésű kutyakekszekhez. Amellett, hogy olcsóbbak és - ha akarjuk - egészségesebbek, mint a gyári verziók, felturbózhatjuk őket a szájhigiénét javító összetevőkkel.

Ha megnézitek a boltokban kapható száraz jutalomfalatokat, kiderül, hogy az összetételük nem valami nagy szám: általában egyszerű, olcsó alapanyagokból készülnek, legtöbször húsliszttel. Ehhez a gyártók vitaminokat, a fogak tisztítására alkalmas összetevőket és természetes lehelletjavítókat, elsősorban mentát és petrezselymet adagolnak. Innen támadt az ötlet, hogy házilag is érdemes lehet megpróbálni a rágcsakészítést. 

Nekem ezek a receptek tetszettek a legjobban, a legtöbb könnyen elkészíthetőnek tűnik és az alapanyagok is egyszerűen beszerezhetőek. Kezdetnek valószínűleg a kekszből, zabpehelyből és vágott mentából álló verziót próbálom majd ki, ezt nem kell sütni, gyorsan megvan és ezzel kiderül, mit szól a kutya a házi rágcsákhoz. Csak a mentától tartok egy kicsit, mert bár tényleg hasznos, nem vagyok biztos abban, hogy Oz megeszi majd, úgyhogy szerintem jóval kevesebbet keverek bele, mint a fenti receptgyűjteményben ajánlott fél bögre. 

Ha ez bejön, akkor megpróbálkozom egy csicseriborsós-keményítős sütős változattal is, az valószínűleg tovább eláll, mint ez a keverős, amit hűtőben kell tartani. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr627353014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása