Újabb tüzelés ért véget, és megint beütött az álterhesség - most már hivatalos. Egyelőre szelídebb formában, mint a múltkor, nincs takaró őrzés, morgás, viszont van depresszió, nyöszögés, fészkelés. Az állatorvos szerint a fizika tünetek szerencsére nem jelentősek, kicsit megdagadtak a cicik, de ennyi, ettől függetlenül fennáll egy méhgyulladás veszélye. Úgyhogy az eddigi habozás után most végleges a döntés, nyáron sort kerítünk az ivartalanításra, mert ez így veszélyes és nagyon kellemetlen a kutyának is, nekünk is.

 

A tüzelés legalább két hétig tart, utána pedig hetekig szenvedett az álterhességtől mindhárom évben, nem sok esélyt látok arra, hogy ez megváltozzon. Kisebb kutyáknál a műtéti sokk is kisebb, persze megszervezzük a közös felügyelő szolgálatot. Addig pedig igyekszünk eltüntetni a környezetéből mindent, amihez túlzottan kötődhetne (törülköző, plüss játék, stb.) és a lehető legtöbbet visszük sétálni, hogy kizökkentsük a rossz hangulatból. Ez egyébként nagyon fontos akkor is, ha a kutya haza akar menni, a mozgás mindig javít a lelkiállapoton. Ha szerencsénk lesz, akkor ha túlestünk rajta, a többi kutyával szembeni dominancia is csökken.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr17319436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása