A nedvestápok alapvetően két csoportra oszhatóak állaguk szerint. Az egyik csoport pástétom néven fut, ami a gyakorlatban egy egyben maradú krémes-húsos tömböt jelent. A másik, amikor valamilyen zselés, leveses ízesítésű anyagban figyelnek a kis formázott darabkák. Ha megszagoljuk, megnézzük őket, a "darabkák szószban" verzió természetesebbnek tűnik és gyakran az illata is kellemesebb, de persze ez nem jelenti azt, hogy egészségesebb vagy hogy több hús van benne, mint a pástétomban. Az viszont majdnem biztos, hogy a szószos típusokban a szósz nagy része víz, vagyis,ha a kutyák ízlését nem számítjuk,  ár-érték arányban kevésbé jók, mint a pástétomok.

kaja.jpg

Nekem eddig mindegyik kutyám a szószos kajákat szerette jobban, konkrétan voltak olyan pástétomok, amiket meg sem evett. Az állag mellett a szag lehet a ludas szerintem. Jellemző egyébként, hogy a méregdrága, csak természetesen anyagokból készült konzerv eledeleket Őpulisága kevésbé szívesen eszi meg, mint az olcsóbb, jó erősen ízesített verziókat. Ezek az aludobozos tápok kicsit a gyorskajáknak felelnek meg a kutyaetetésben, bár szerencse, hogy ma már olcsón lehet tartósítószer-, cukor- és színezékmentes verziókat is kapni. Az egyik nagy kedvenc a Lidl szószos kajája, ami emésztési gondokat sem okozott eddig. A hústartalma nagyon alacsony, ezért elsősorban kiegészítőként etetjük, egy doboz tartalmát kettő-négy alkalommal fogyasztja el.

Mi most a Müller sajátmárkás termékét, a Pet Bistrót fogjuk tesztelni, abból is a zöldséges pulykás pástétomot, meglátjuk, megtörik-e a pástétomok negatív trendje. :)

Nektek melyik vált be jobban?

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr796730099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása