Ismerős dalmata kölyöknek több hete húzódó, a gyógyszeres kezelés ellenére kiújuló fülgyulladása van, emellett kirágta a bundáját, a fenekén sebek is kialakultak. Az állatorvos fel sem vetette az allergia lehetőségét annak ellenére, hogy az igazi állatorvosok szerint az ilyen esetek körülbelül 70 százalékában allergia áll a háttérben. A bunda kirágása önmagában valamilyen élősködőt jelez, a bolhaallergiában szenvedő kutyák gyakran véresre rágják magukat az irritáció miatt.

full.jpgA parazitákat relatíve könnyű kiszűrni, egy részük szabad szemmel is látható, egyszerű tesztekkel megkülönböztethetőek egymástól. Ha ezt a lehetőséget kizártuk, a következő legvalószínűbb az étel allergia. Számtalan monproteikus és egy szénhidrátforrást tartalmazó táp áll rendelkezésre, ha vakon kéne tápot választanom ilyen esetben, egy bárányos-rizses kombinációra szavaznék, ezeknél relatíve alacsony a túlérzékenység kockázata (nem úgy, mint a csirke, kukorica esetében, például).

Mivel ezek a szárazeledek jó árban megvásárolhatóak a neten, a legegyszerűbb megoldás, ha pár hónapja átállítjuk a kutyát egy ilyen kajára, személy szerint a Fitness Trainert javaslom. Ha a fülgyulladás nem tér vissza, szépen fokozatosan elkezdhetjük szélesíteni a diétát, de mindenképpen érdemes komolyan venni a dolgot, mert a tartós gyulladás nem csak legyengíti a kutyát, de előfordulhat, hogy meg is süketül az állat. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr736559985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása