A Glen of Imaal a legkevésbé ismert az ír terrierfajták között, az Amerikai Kennel Klub csak 2004-ben ismerte el önálló fajtaként.

Regis the Glen of Imaal Terrier Pictures 1008361

Ez a hosszú testű, mokány kiskutya több társához hasonlóan patkány- borz- és rókafogásra specializálódott, de volt egy különleges feladata is: cséplőgépeket mozgatott. A fajta szőre középhosszú, durva szálú és ajánlott évente kétszer trimmeltetni. A Glenek egyébként szinte semmit nem változtak az elmúlt évszázadban, vérbeli terrierek, úgyhogy a nevelésük tapasztalt gazdát kíván. Egyébként az AKC szerint ez a fajta csendes, okos és határozott a feladatok végrehajtásában, nagyobb gyerekek mellett remek társ lehet. 

Regis the Glen of Imaal Terrier Pictures 1008365

1 komment

Címkék: fajta

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr145878478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

János Koleszár 2019.02.01. 20:53:20

Nem találok infót vannak e már glen of imaal terrierekkel Magyarországon,esetleg kennel valahol. Vagy hol van legközelebb Borsodhoz. És az árairol. Ha valaki tud valamit,megköszönném.
süti beállítások módosítása