Az enyhe tél után nem csoda, hogy már (még mindig) találkozhatunk kullancsokkal a budapesti futtatókon, és feltételezem, hogy a természetben is. Az ismerősi körből pár napja jelentették az első észlelést, úgyhogy ideje beszerezni a védő nyakörveket és egyebeket. 

Ne felejtsétek el, hogy a "zöld" és vegyszermentes módszerek eredményessége távolról sem garantált, Ozika például úgy szedett össze egy adag bolhát még februárban, hogy egész télen kezeltük cseppentővel. A WebMD szakértői szerint jelenleg nincs olyan természetes módszer, ami bizonyítottan elűzné a bolhákat és a kullancsokat, vagyis aki a fokhagymában vagy az élesztőben bízik, az felkészülhet a meglepetésekre. Ugyanez igaz az ultrahangos riasztókészülékekre.

A friss kutatások igazolták, hogy a kullancsok többlépcsős módszerrel rögzítik magukat a bőrbe és akár egy hétig is szívhatják az állatok vérét. Ez egyrészt maximalizálja a fertőzés kockázatát, másrészt azt jelenti, hogy bármelyik kutya behurcolhatja a városi placcokra a kullancsokat, ha egy-egy hétvégén kiviszik a zöldbe. Még ha a környezet látszólag alkalmatlan is a kullancsok számára (fű- és bokormentes futtató), akkor is alkalmas lehet arra,hogy a kullancsok ott várják ki, amíg meg nem érkezik a következő áldozat.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr555858611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása