A PetChatz kifejlesztett egy kamerával és monitorral felszerelt kommunikációs eszköz, amelynek segítségével beszélgethetünk az otthon hagyott jószággal, sőt, akár csemegét is adhatunk neki távirányítással.

Az amerikai vállalat a gazdák bűntudatára hajt a termékkel, amely – állításuk szerint – segít leküzdeni a kutyák, macskák szorongását, amikor egyedül hagyjuk őket a lakásban. Az átszámítva 79 ezer forintért forgalmazott készülék egy falra szerelhető monitoros egységből és egy okostelefon alkalmazásból áll – írja a Daily Mail. A gazda gyakorlatilag felhívja kutyáját, akivel nem csak videótelefonálhat, hanem jutalomfalatokat is osztogathat neki. A PetChatz kommunikátora ezen felül egy speciális egységet is tartalmaz, ami a cég meglátása szerint az állatok számára megnyugtató illatokat bocsát ki.

Here boy: The PetChatz system allows owners to speak to their cats and dogs remotely

A gyártó meg van győződve arról, hogy a kutyák és a macskák is szívesen veszik, ha egy modern LED kijelzőn nézhetik a távol lévő gazdájukat. Az eszköz persze az állatok megfigyelésére is alkalmas, más kérdés, hogy ekkora összegért egy teljes, programozható webkamera rendszert vásárolhatunk, amivel szinte az egész lakást áttekinthetjük. A PetChatz  "látása" korlátozott, mivel a beltéri egységet a kutya/macska számára kényelmesen elérhető magasságba kell helyezni, hogy "felvehesse" a telefont. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr315789596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása