A brit Channel 5 csütörtökön mutatja bekutyaeledelekről szóló műsorát, amely már most vihart kavart. A televízió egy olyan, önmagát szakértőnek mondó szerzőt szólaltat meg, aki szerint a készen vásárolt eledelek egészségkárosodást okoznak a kutyának.

Jonathan Selfről a dogs.co.uk cikke alapján csak annyit tudni, hogy írt egy könyvet a kutyák etetéséről, valamint, hogy a Channel 5 megszólaltatja hamarosan képernyőre kerülő dokumentumfilmjében. Az állítólagos szakértő szerint a kutyaeledelek gyártói szándékosan okoznak egészségkárosodást a kutyáknak azzal, hogy nem a ragadózó életmódnak megfelelő tápanyagokat adnak az eledelekhez.

A műsor előzetesét átolvasa kiderül, hogy az elsőre bombasztikusnak tűnő állítás voltaképpen nem más, mint figyelmeztetés a rossz minőségű eledelekkel szemben. Selfnek ugyanis nem általában a feldolgozott élelmiszerekkel van gondja, hanem azzal, hogy a legtöbb eledelben túl sok a kutyák számára értéktelen gabona. Self nyers húsokból és zöldnövényekből álló étrendet javasol a kutyáknak, és a farkasok étrendjét tekinti mérvadónak, mondván: elég a kutyák fogazatát megnézni és rögtön látjuk, hogy húsevők.

Nos, aki kiváncsi a nyers étrend esetleges következményeire, annak ajánlom ezt a bejegyzést a nyers csonról. illetve ezt a tísztítatlan zöldségek etetéséről. Emellett továbbra is igaz az alaptétel: mindig meg kell nézni a címkét és nem szabad bedőlni az ismert márkáknak és a jól hangzó reklámoknak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr325787798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.01.29. 19:13:41

Úgy vagyok ezzel a kutyaeledellel, mint a virslivel. Virslit azért nem eszem, mert nem tudom mi van benne. Nos a kutyámnak sem adnék olyan eledelt, aminek nem vagyok tisztában az összetételével.
Az, hogy mi van ráírva a csomagolásra, már régen hidegen hagy, tudjuk miért.

Az állateledel gyártás és kereskedelem pedig igen-igen nagy üzlet.

Na ebből is kimaradok.

prfecó 2014.02.06. 08:19:29

óriási üzlet a kutya :
- étkeztetése ( kutyaeledel)
- különböző kényeztető termékek ( ruha , cipő , diszek , csecsebecsék )
- állatorvosok , na aztán azok horrorárak

persze vitaminokat , jó minőségü kutyaeledelt meg kell venni és foglalkozni a kutyával - oktatni és szeretni

Basa Piroska 2019.08.18. 12:34:46

Yorki kutyáimnak CRICKSYDOG feliratú marhás kutyatápot rendeltem.Az első szállítást nagyon szerették de amit másodszor rendeltem már nem ízlik nekik,ráadásul még egy nagy mogyoronyi követ is találtam benne.Félek,hogy meg változott a minősége a tápnak.Egy ideig royal canin tápot ettek,azt hiszem vissza térünk erre a tápra.Szeretném ha a kutyáim egészségesen és sokáig élnének.
süti beállítások módosítása