Kétféle az ember.  Az  egyik engedi, hogy a kutyája a Pozsonyi útat diszítő virágágyasokban végezze el a dolgát, a másik nem. Én a másik kategóriába tartozom, de hála a XIII. kerület újításának, talán többen csatlakoznak hozzám.

wcjpg.jpg

Egy ideje tartozom ezzel a poszttal, Lipócia kutyatulajdonosai ugyanis pár hete birtokba vették a Pozsonyi úton létesített „illemhelyeket”. Igen, ez a hivatalos nevük, a gyakorlatban egy szögletes, ágyásszegéllyel körülvett kis járda-részről van szó, amit kaviccsal béleltek ki és homokkal fedtek be. A  WC-k épp elég nagyok ahhoz, hogy a kutyák szokásuk szerint párat forduljanak, mielőtt a lényegre térnének. Sőt, a mini udvarocska közepére még egy oszlopot is elhelyeztek, hogy a kankutyák is késztetés kapjanak és lehetőleg ne a korlátra pisiljenek. A kivetelezők még arra is gondoltak, hogy minden WC mellé egy kutyapiszok gyűjtésére alkalmas kukát is elhelyezzenek.

Naponta sétálok arra a kutyámmal és örömmel láttam, hogy a helyi gazdák szívesen viszik oda a kutyáikat, gyorsan is meg is telnek a kukák. A dolog szerintem azért örömteli, mert végre nem csak tiltótáblákat látunk minden zöldfelületen, valaki gondolt arra is, hogy az ágyásokat leginkább azzal védheti meg, ha biztosít egy alternatív WC-t.

A kutyák ösztönösen a természetesen talajon végzik a dolgukat, ott sokkal több a szaginger is, nem csoda, ha szívesen felugranak a Pozsonyi úti ágyásokra. A jobb gazdák ezt eddig sem hagyták, hanem kivitték őket egy sarokkal arrébb, a Duna partra, ahol szabad a pálya. A Duna amúgy is szép, főleg este, kivilágított Margit híd, satöbbi, a kutyának is jót tesz a séta. De akinek ez nem hiányzik, az használja egészséggel a kutya illemhelyeket, köszönet a kerületnek.

Ivánnak

Szólj hozzá!

Címkék: séta

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr35687341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása