November a fekete kutyák örökbefogadásának hónapja az Egyesült Államokban. A menhelyek a befogadással kapcsolatos költségek csökkentésével vagy elengedésével próbálják rávenni a leendő gazdákat, hogy fekete kutyust vigyenek haza. 

kukucs.jpgA Coloradóban működő Roice-Hurst Humane Society munkatársai a Huffington Postnak elmondták: évente mintegy kilencezer olyan kutya marad a menhelyen, akinek nem találnak gazdát és ezek többsége fekete.  A Petfinder.com munkatársainak adatai szerint is a fekete kutyák és macskák találnak gazdára utolsóként és az elaltatott állatok között is sok a fekete színű. 

A menhelyi dolgozók egy része világszerte elfogadja a „fekete kutya mítoszt”, míg az állatkínzás ellen országos szinten küzdő amerikai szervezet, az ASPCA úgy látja, nem a szín, hanem az egyediség a titok nyitja. „Ha tíz kutya közül kilenc fekete és egy fehér, szinte biztos, hogy a fehér talál elsőként otthonra, mert kilóg a többi közül, de ez a jelenség fordítva is működik” –mondta a Today magazinnak Emily Weiss, az ASPCA alelnöke. Eszerint a menhelyek úgy növelhetnék a kutyusok esélyét, ha különböző színű állatokat helyeznének közös kennelbe.

Kvantitatív vizsgálat nem bizonyítja, hogy a fekete kutyák hátrányban lennének, mindenesetre a képen látható fekete kuty tulajdonosaként mindenkinek szeretettel ajánlom ezt a színt :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr1005632758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása