A legtöbb boltban kapható tápon megtalálható az ideális adag különböző kutyák számára, de úgy vettem észre, sokszor gondot okoz a megfelelő adagolás.

A mennyiség meghatározásához tudnunk kell a kutya testsúlyát, a korát, az aktivitás szintjét és azt, kicsi, közepes vagy nagy kategóriába tartozik. A Waltham Centre for Pet Nutrition készitett egy kalkulátort, ami leegyszerűsítheti a helyzetet azok számára, akik sokféle ételt adnak a kutyájuknak.

etetes2.jpg

A kalkulátor használhatához alaphangon csak a kutya aktivitási szintjét kell tudni, illetve az ideális súlyát. Itt tehát nem az aktuális testúllyal számolunk, mivel a kalkulátor célja, hogy az optimális táplálási szintet meghatározza. Ha ez megtörtént, megtudjuk, hogy a kutyának mennyi kalóriája van szüksége. Ez jó kiindulópont azoknak, akik házikosztot is etetnek és valamelyest tisztában vannak a kalóriatáblázattal. Ha ezen felül a bolti tápban található egységnyi kalóriaértéket is megtaláljuk a csomagoláson, akkor kilóra, illetve adagoló bögrére vetítve mennyit érdemes adnunk.  A kalkulátor másik előnye, hogy az aktivitási szintet részletezi, vagyis megadhatjuk, ha a kutya idősebb és ivartalanított, munkakutyák esetében pedig azt, hogy milyen intenzitású az általa végzett munka.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr55573370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása